Víkend v úmorném horku

Udeřily tropy! V uplynulém prvním červencovém víkendu se rtuť teploměru vyšplhala do závratných výšin. Závodníky naší formace to rozhodně neodradilo postavit se na startovní čáru. Mezi hlavní akce uplynulého víkendu patřil Světový pohár ve Švýcarském Lenzerhaide, na našem území se konal legendární závod horských kol Drásal.

Zdeněk Vobecký si v počátku sezóny zoufal, neboť přes veliké tréninkové úsilí se uspokojující výsledky nedostavovaly. Jeho trpělivost se ale vyplatila a konečně si závody užívá. V neděli se Zdeněk postavil na start závodu Světového poháru. Na trati v Lenzerhaide se konala světová premiéra a představení trati pro mistrovství světa 2018. Okruh byl plný kamenů, kořenů, náročných sjezdů i výjezdů. Trať opravdu splňovala všechny parametry moderního Cross-country.Snímek obrazovky 2015-07-03 v 19.53.19

Po počáteční tlačenici se Zdeněk dokázal vyhnout kolizi a tak se s číslem 90 na řídítkách dokázal do cíle prokousat na 81. místě „I když výsledek není nikterak hvězdný, musím upřímně říct, že jsem podal velmi  dobrý výkon, se kterým jsem spokojený a poprvé od začátku sezóny na Kypru jsem se cítil na kole komfortně. V závodě jsem neměl jedinou krizi, neudělal jsem jedinou chybu a užíval jsem si jej. V každém okamžiku jsem odevzdával maximum. Bylo to parádní. Krásná trať plná kořenů, kamenů a skoků a úžasná divácká kulisa. Na další klání svěťáku budu muset počkat až na konec srpna do Val di Sole.“PIk6mdJ2hZKW8dhQvpkOP5QeRdv9GFn2stHOLhO7mJpWl4jUW-GwyxoJXBMmlWifAyF0Kw0

Petr Tatíček vyzdvihl prapor černo růžových v Holešově, kde se od nepaměti jezdí závod MTB maratonu Drásal. Petr se postavil na stovkovou trať. Bojoval nejen sám se sebouFB_20150706_09_56_51_Saved_Picture, se soupeři ale také s extrémním horkem, které bylo na takto dlouhém závodě citelné dvojnásob „Drásal 20. místo a 4. v kategorii na trase 115km je určitě zklamáním, nebyl to můj den. Již od startu to nebylo úplně ono, ale snažil jsem se držet čelní grupu. Cca. od půlky jsem zvolil tréninkové tempo a vyhlížel jsem cílovou pásku, kterou jsem protnul s průměrným tepem 150. Snad jsem alespoň posbíral par bodů do PrestigeTrophy.“ Petr byl tedy závodem a svým výkonem zklamaný.

Milan Záleský dokázal zvítězit ve slušné konkurenci AmixBiřička 2015, v lesích v blízkosti Hradce Králové překonal Martina Splítka na druhém místě. Sestry Loubkovi obsadily druhé místo na závodě Giro de Zavadilka, kde se závodilo ve tříčlenných skupinách. Lada Ekrtová potvrzuje svou formu, když dokázala zvítězit v kategorii tandem a na normálním kole v časovce do vrchu Janovský trhák.

foto: Michal Červený, Tomas Fotografie, Zdeněk Vobecký

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..