Zažíváme snovou sezónu!

Eleven Mercedes-Benz Mitas team má za sebou první polovinu letošní sezóny. Závodíme po celé naší republice i v zahraničí. Účastníme se závodů na horských, silničních kolech i v triatlonu. Naše výkony překonávají i naše nejtajnější představy a očekávání, vezeme se na vítězné vlně.
Jsou za námi první dva díly Světového poháru v Cross-country. První díl se uskutečnil v na našem území v Novém Městě na Moravě. Ve světové konkurenci se hlásili o slovo i dva naši borci, Michal Malík a Zdeněk Vobecký bojovali na hranici stého místa. Stejný průběh měl druhý díl Světového poháru německém Albstadtu. Tady skončil Michal Malík těsně za stovkou a Zdeněk Vobecký závod nedokončil. Naši závodníci díru do světa neudělali. Sbírají zkušenosti a chtějí se posouvat dál a toto je jediná cesta, jak se do světa postupně „prokousat“.

2015_NMNM_mtb-119

 

Na domácích Cross-country závodech se ukazujeme v plné síle. Ondra Zelený je vítězem třech prvních dílů Českého poháru v Cross-country a dvou dílů Eliminátoru v kategorii Masters. Mezi Experty svádí hlavní boje Jakub Kavalír, ten musel díky zdravotním komplikacím nastoupit do sezóny o něco později. Má za sebou dva pohárové závody a připsal si na svůj účet první a druhé místo. V elitě je druhou sezónu díky zařazení závodů do UCI kategorie C1 velmi kvalitní konkurence. Proto každé místo na UCI bodech považujeme za úspěch. Michal Malík se probojoval do elitní bodované patnáctky dvakrát a to patnáctým a jedenáctým místem.

IMG_1048
Maratonská klání už mají v Čechách svůj sezónní vrchol za sebou. Mistrovství republiky v Mostě ovládl mezi muži masters Ondřej Zelený, zaslouženě si oblékl dres nesoucí národní trikoloru. V celkovém pořadí mu patřilo výborné deváté místo. Mezi nejlepší dvacítkou maratonců jsme měli na mistrovském závodě tři zástupce, kromě Ondry i Jakuba Kavalíra a Aleše Strnada.

Dobře se nám daří i v seriálu Kolo pro život. Michal Malík se umístil za hvězdami tohoto seriálu Boudným a Ulmanem na třetím místě v Hustopečích. V Kole pro život se velmi daří i Petru Tatíčkovi, který pravidelně vítězí nebo získává medailové ve své kategorii mužů do čtyřiceti let. Na rakouském ALPENTOUR TROPHY získal Petr s parádním náskokem první místo mezi amatéry.
Věříme, že v nastaveném tempu bude pokračovat tato sezóna a sezóny další. Těšíme se na další závodní klání a dobré výsledky. Nejblíže se pak bude soustředit na domácí šampionát v kategorii Cross-country, který se bude konat devatenáctého července v Kutné Hoře.

11160634_820499614698286_4649861697936594481_o

10501998_10203086271156736_3500237233243975650_n
Foto: Barbara Klap, Jan Reiner, Jiří Výbora

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..