Zelený a Kavalír hvězdy Českého poháru v Řepích

Květen se přehoupl do druhé poloviny, v cyklistickém kalendáři byl na tento víkend zařazen druhý díl Českého poháru horských kol v Praze. Kolo pro život mělo na programu už třetí závod tentokrát v Mladé Boleslavi. Naší pozornosti neunikl ani MTB maraton na Bezdězu, časovka do vrchu na Milíře nebo Jihlavský 24h MTB.

11102742_10204010222441155_2530712649628327238_n

Český pohár v pražských Řepích připravil pro závodníky dvoudenní program. V sobotu se konaly sprinty. O svých rychlostních kvalitách přesvědčil hned v kvalifikaci Ondra Zelený. Nejlepšího „eliťáka“ předjel na minutové trati téměř o vteřinu. O jeho vítězství v dalších rozjížďkách kategorie masters nebylo pochyb. Jak Ondra v sobotu skončil tak v neděli začal. V dopoledním programu se vydal na trať Cross-country, na té s minutovým náskokem s přehledem vyhrál. Na stejnou trať se postavili i experti. Jasně favorizován byl Jiří Bartyzal. Bohužel pro něj narazil na Kubu Kavalíra, který přes velmi nevýhodnou startovní pozici dojel čelo závodu a mezi experty zvítězil.

V dopoledním programu se nám velmi dařilo, bohužel odpoledne nevyšlo úplně podle představ. Na start hlavního závodů mužů elite se postavila osmdesátka borců. Blížící se Světový pohár v Novém Městě na Moravě nalákal ohromnou konkurenci. Nás zde reprezentovali Zdeněk Vobecký a Michal Malík. Zdeněk vybojoval v závodě dvacáté čtvrté místo a se svým výsledkem nebyl rozhodně spokojený. Michal Malík měl velmi pomalý start. V druhé polovině se mu jelo podstatně lépe, bohužel při stíhací jízdě soupeřů nevydržel  plášť zadního kola a defekt ho vyřadil ze hry.

Kolo pro život – tento ohromný cyklistický cirkus se přesunul do města výroby českých aut, do Mladé Boleslavi. Nejvýraznější postavou našeho teamu na startu tohoto závodu byl Petr Tatíček. Do posledních metrů bojoval o první místo v kategorii M30, bohužel v závěrečném spurtu na něj zbylo jen místo třetí a celkově dvacátá první pozice. V tomto závodě se snažila prosadit Iva Loubková. Kolo pro život je pro ni ale snad zakleté, protože už nekolikátý start se jí nepodařil. Tentokrát upadla a jiný cyklista jí přejel kolo, které už nebylo další jízdy schopné.11227623_10202965170369292_5807718363755869740_n

Iva Loubková se vydala v neděli na Bezděz. Tam si po sobotě trochu spravila chuť na MTB maratonu třetím místem. Milan Záleský bojoval na závodě Generali sport Bárt bikemaraton, kde obsadil v konkurenci elitních českých závodníků třetí místo. Na další „rasovinu“ v podobě Jihlavské MTB 24h se vydal Petr Linek, který v závodě překonal hranici tří set kilometrů a získal druhé místo ve své kategorii. Ve čtvrtek se konala událost velké regionální prestiže, a sice první z pivovarských časovek do vrchu tentokrát na Milíře. Jasným favoritem byl Aleš Strnad. Do cíle přijel s půlminutovým náskokem. Prví tři místa mezi ženami si rozebrali naše holky Ivana Loubková, Kačka Loubková a Lenka Borůfková.

 Foto: Zuzana Mrázková, Petr Novotný, Barbora Klap, CykloDres.cz

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..