Již se nám rozběhla letní atletická sezóna, od které máme vysoká očekávání, naděje a vzrušení, což náš tým potvrdil!

Pojd’me se tedy podívat na první dva týdny sezóny!

Hned v prvním dni letní sezóny se na 1. Máje představili Ríša Hübner a Roman Kadavý na Krajském přeboru družstev pro liberecký kraj, kde si Ríša otestoval rychlost, a odvezl si 2. místo na 400 m, a solidní čas na 200 m. Roman zahájil sezónu dvěma vítězstvími v dálce a v běhu na 110 m překážek, ke kterým přidal ještě 2. místo v běhu na 100 m.

V průběhu týdne zahájila sezónu a otestovala aktuální formu Naty Millerová, která zaběhla kvalitní a také vítězný čas 2:52,03 v sólo závodě na netradiční trati 1000 m. Stejně tak tomu bylo u Elišky Koletové, která zvítězila pohodlně na trati 800 m na Krajském přeboru družstev pro pardubický a královéhradecký kraj.

Po otestování formy a takzvaně „zahřívacím“ týdnu se rozběhly soutěže družstev, jakými byla extraliga mužů a žen, či 1. liga mužů a žen skupiny B. Zde byl náš tým znovu vidět v popředí, a získal velmi cenné body pro své týmy!

V sobotu 13.5. se konala v Kolíně 1. liga skupiny B, kde se představil Roman na nejkratších sprintech, bral osobní rekord v běhu na 200 m za čas 22,75 s a solidní výkon na 100 m za 11,33 s, čímž potvrdil slušnou formu k jeho překážkám. Ríša Hübner se představil na trati 800 m, kde jako nejmladší závodník urval 4. místo, tedy 9 bodů pro svůj tým TJ Liaz Jablonec, a to vše v novém osobním rekordu za čas 1:57,81 !

V neděli 14.5. se v chladném, větrném a deštivém Brně uskutečnila extraliga mužů a žen, kde nás reprezentovali Eliška Koletová (hostující za AK Škoda Plzeň), Naty Millerová (USK Praha), a Honza Málek (hostující za AK Škoda Plzeň). Hned v 10 ráno nás reprezentovala Eliška na trati 3000 m, která doběhla na 4. místě v čase 9:44,85, což znamená nejen 9 bodů pro AK Škoda Plzeň, ale hlavně o více než 11 vteřin SPLNĚNÝ NOMINAČNÍ POŽADAVEK NA EYOF !!! Dále se bohužel začalo počasí kazit ještě více, a znemožnilo většině závodníků kvalitní výkony, takže v průběhu dne ještě Honza Málek získal na trati 3000 m překážek 4. místo, a 9 bodů pro AK Škoda Plzeň a Naty Millerová 3. místo a 10 bodů pro USK Praha na trati 1500 m ve velmi kvalitním čase vzhledem k podmínkám, a pomalu rozběhlému závodu v čase 4:25,50.

Moc gratulujeme ke všem osobním rekordům, gratulujeme za předvedené výkony, a těšíme se na další závody, protože je sezóna teprve na úplném začátku, a už i tak nám značí velké věci.

P.S.: Bohužel ani nám se nevyhla zranění, ale pevně věříme, že se velice brzy Pavel, Kuba a Áďa k nám přidají!