Extrém Bike Most 2014

Další závod Českého poháru XCM se odehrál v Mostě. Přinášíme postřehy jednotlivých závodníků, Aleš Strnad bohužel skončil se zlomeným kotníkem (i tak dojel 1. v kategorii a 11. absolutně na trase 72km), takže mu přejeme brzké uzdravení a bezproblémový návrat na kolo.

Petr Tatíček: Krásná, technická a suchá trať na nás čekala na druhém pohárovém podniku v maratonu v Mostě. Pořadatelsky moc dobře zvládnutý závod! Trať byla bombová… kluci v těchto končinách vědí co to jsou „bajky“ a je radost tady ještě v takovým počasí závodit !

V průběhu závodu jsem se dostal na solidní celkovou osmou pozici a snažil se jí vylepšit. Při dělení trati jsem ve sjezdu v trávě přehlédl pařez a ze zadního kotouče jsem udělal vrtuli, z nejhoršího jsem to srovnal rukou a pokračoval za silného drhnutí do cíle.

Bohužel to bralo dost sil fyzických i psychických a závod pro mě v tu chvíli v podstatě skončil. Finální 16. místo a 3. místo v kategorii je pro mě určitě zklamáním, ale pocit z odvedeného výkonu byl konečně dobrý.

Dobře jedoucí „Srnec“ Aleš Strnad se prodíral polem zezadu a dostal se až k TOP 10, ale i on se nevyhnul trablím v úplném závěru závodu, kdy lehl ošklivě na šotolině. Dobrá stíhací jízda v jeho podání ho zařadila na 11. flek celkově a 1. místo v kategorii. Gratulace a dej se brzo dohromady! 

Petr Novotný: Po menší pauze zase závod, už před startem jsem plánoval jet kratší variantu toho krásného závodu, takže pro mě plus mínus 3 hodiny. Po startu jsem musel řešit technický problémy, takže až od cíle od 8. km jsem jen předjížděl… Se 17. místem celkově a 5. v kategorii – ale hlavně s tím, jak se mi jelo, jsem spokojený…

Aleš Strnad: Au :-)

Výsledky 72km:

  • Aleš Strnad 11. celkově, 1. v kategorii
  • Petr Tatíček, 16. celkově, 3. v kategorii

Výsledky 56km:

  • Petr Novotný 17. celkově, 5. v kategorii
  • Jan Oswald 22. celkově, 3. v kategorii
  • Michal Prokop DNF