Závod Císař Spring Challenge 2014

Bramborová medaile o 2 minuty…

Eleven – Rubena Test Team ve složení David Špás a Jan Svoboda, vyrazil na další survivalový závod. Tentokrát do zajímavé oblasti českosaského švýcarská Ostrov u Tisé, což je malebná vesnička na hranicích s Německem.

Závod se startoval intervalově a byl rozdělen na dvě části OB a MTBO, my jsme měli, jako devátí, lehkou výhodu brzkého startu. Orientační běh jsme rozběhli ve slušném tempu. Hned první kontrolou a zároveň disciplínou byl letní biatlon, ve střelbě se nám nedařilo, a tak jsme museli běhat trestné okruhy. Následoval 500m kros a další střelba – ta už byla mnohem lepší! Po proběhnutí dalších kontrol se ocitáme u rybníka a čeká nás úsek na kanoi s vloženou lanovou překážkou. Následují obyčejné kontroly a po chvíli dobíháme ke skále, kde nás čeká bouldering. Za úkol máme vylézt dvě cesty na první pokus. Jeden z nás jde na lehčí boulder, druhý na těžší. Mně se podařilo přelézt těžký boulder, který přelezlo pouze 6 týmů. Následují delší orientační přesuny, zvládáme je bez problému. Dobíháme už na poslední kontrolu a opět disciplinu lanové překážky. Zde zdoláváme 7 lanových překážek různé obtížnosti, na každou je limit jedna minuta. U některých byl limit opravdu hraniční a na jedné bohužel Honza spadnul, naštěstí se mu nic nestalo a pokračujeme do centra závodu. Organizátor nám sdělil, že jsme první dokončili orientační běh, to není špatné!

Jak už bylo předesíláno většina MTBO byla směřována do Německa. První kontrola nás čekala při výjezdu k Sokolí věži, kde byla disciplína v lezení. Zde byli připravené další lezecké cesty opět dvou obtížností a obě jsme zvládli bez problémů. Zpět na kola a čeká nás jízda přes německé vyhlídky a jezera, aby to houpalo hezky z kopce a zase do kopce! A rychle přes vrcholky zpět do Ostrova. Do cíle dojíždíme se smíšenými pocity, mě začaly, asi 10 km před cílem, lehce trápit křeče a musel jsem zpomalit, ale na druhou stranu jsme si říkali, že orientační běh byl super!

Na OB měřila trasa cca. 9 km a MTBO jsme měli dlouhé 38 km s převýšením 912 m plus disciplíny rovná se čas 4:57:45.

V kategorii mužů jsme se umístili na 4. místě a celkově na místě 7.