Rok 2020 je poznamenán dopady koronavirové krize, která ovlivnila samozřejmě i kalendář cyklistických závodů. Tým ELEVEN Mercedes Black.ET pokračuje ve složení s 6 členy A týmu a početnou skupinou Open Member příznivců.

Ondřej Zelený patří mezi stálice na stupních vítězů. V letošním roce získal titul Mistra ČR v XCO kategorii masters v Peci pod Sněžkou, ke kterému přidal i dvě první místa z dalších pohárových závodů XCO a jedno první z maratonského poháru. Vynikající druhé místo celkově si odvezl z e-bike mistrovství ČR na Dolní Moravě.

Pavel Matocha se zaměřuje nejen na závody Kola pro život, vidět byl mj. také na Babím létě, kde bral celkové 7. a v kategorii 4. místo. Lukáš Roubíček přišel o vrchol sezóny v podobě etapového závodu Cape Epic, tak se také zaměřuje převážně na Kolo pro život.

Nadějné mládí zástupuje Libor Vencl, který se pravidelně účastní nejen závodů KPŽ. Nikola Bajgerová své působení dělí mezi dva týmy, MTB kolo je pro ni jen doplněk k hlavnímu silničnímu zaměření.

Doufejme, že příští sezóna bude probíhat více standardně. Rozlučka s tou letošní MTB proběhne 10. října na 25. ročníku závodu ČT Author Cup, kde se tým sejde v doufejme co nejširším složení. Nově také na kratší „ELEVEN 42“ km trase.

„Chci jet celý cyklokrosový TOI TOI Cup v kategorii Elite a zabojovat na mistrovstvích Evropy a světa v kategorii Masters“, řekl nám Ondřej Zelený ke svým dalším plánům. Věříme, že se zadaří a opět uvidíme nějaké ty medaile z těchto top akcí.