Ondřej Zelený po roce zopakoval svůj úspěch na mistrovství světa v cyklokrosu Masters v belgickém Molu a obhájil třetí místo v kategorii 35 – 39 let.

„Po roce jsem se vydal na MS do belgického Molu obhajovat 3. místo z loňského roku. Trať doznala minimálních změn, tak jsem už věděl do čeho jdu. Start ze třetí řady se mi vůbec nepovedl. Ale věděl jsem, že času bude dost a tak jsem pokračoval v klidu a posouval se postupně tam, kde jsem chtěl být. Po půl kole jsem se dostal do skupiny, která bojovala o druhé místo. Tou dobou totiž měl Holandský závodník náskok cca 20 sekund“, komentuje Ondra průběh závodu.

„Od prvního kola jsem cítil, že to není můj den a na rychlých úsecích jsem nestíhal. Snažil jsem se to dohánět v písku a v technických pasážích. V druhém kole mi poodjel jeden z dvojce Francouzů, a tak už to byl boj pouze o třetí místo s dalším Francouzem. V posledním okruhu i díky troše štěstí se to povedlo a já si dojel po roce opět pro bronz.  Před závodem jsem měl cíle jen ty největší, ale v daný den to bylo maximum co jsem mohl dosáhnout. Ti dva byli prostě lepší.“