Ondřej Zelený ladí formu před blížícím se ME

Cyklokrosová sezóna se rozběhla do plných obrátek a jezdec týmu ELEVEN MERCEDES MITAS Ondřej Zelený se snaží odjet co nejvíce závodů v rámci přípravy na jeden z vrcholů sezóny, kterým je evropský šampionát. Ten proběhne ve dnes 9. – 10. listopadu v italské Silvelle.

V sobotu 5. října se zúčastnil druhého závodu slovenského poháru v cyklokrosu. Na těžké blátivé trati dojel na druhém místě za domácím mistrem světa Milanem Barenyim. Podobný scénář se opakoval o týden později. V neděli 13. října, tentokrát v Trnavě, na trati, kde získal před 3 roky svůj první titul Mistra Evropy. Trať to byla hodně rychlá a podle toho vypadal i závod. Nakonec z toho bylo druhé místo ve finiši za domácím Milanem Barényim.

„O víkendu jsem se zúčastnil cyklokrosového dvoj-závodu v Rakouském Ternitz. Po povedených startech se mi podařilo oba závody vyhrát. Cítil sem se konečně celkem dobře, a tak mi to zlepšilo i náladu před blížícím se ME, které mě čeká za 3 týdny. Další víkend mám dvoj-závod slovenského poháru“, řekl Ondřej Zelený. My mu přejeme, ať stoupající forma vydrží.