Další úspěšná sezóna Ondry Zeleného

Letošní sezóna MTB závodů Ondry Zeleného se pomalu blíží ke konci a začne příprava na tu cyklokrosovou. Zkušený závodník, soustředící se zejména na pohárové závody XCO v kategorii Masters, který ale nepohrdne ani MTB maratony, získal na Mistrovství Evropy horských kol v Brně stříbrnou medaili.

„Na závod v Brně jsem se snažit připravit, jak jen to šlo a druhé místo beru jako super výsledek. Závod byl o to těžší, že se jel při teplotách kolem 35 stupňů. Na vítězného Itala jsem neměl, a tak jsem si od druhého kola hlídal druhé místo. Závod jsem si užil a děkuji týmu i lidem, co se tam o mě starali“, řekl k závodu Ondra.

„Něco se povedlo více, něco méně, ale s výsledky jsem celkem spokojený. Nad očekávání se podařil závod v Mostě, který byl zároveň Mistrovstvím ČR v maratonu horských kol, kde se mi povedlo po 4 letech vybojovat titul ve své kategorii. Mistrovství ČR v cross-country závodě v Hlinsku nebylo sice nejpovedenější, ale i tak si druhého místa cením“.

Přehled vybraných výsledků 2019

  • 1. místo MČR MTB maraton Most
  • 2. místo MČR XCO Hlinsko
  • 2. místo ME XCO Brno
  • 1. místo ČP XCO Pec pod Sněžkou
  • 1. místo ČP XCO Bedřichov

Ondrovi držíme do dalšího průběhu závodní sezóny palce, kromě jiného na něj čeká určitě nelehká obhajoba titulu Mistra Evropy v cyklokrosu Masters, tak ať se daří.